Binlerce Dansöz Var


      3 Temmuz'dan beri yaşanan bu süreçte yapılan manevralar karşısında hayrete düşmemek mümkün değil. Bugün '58.madde kaldırılmalı' diye Ankara'yı birbirine katan diğer kulüp başkanlarının, yarın başka bir çıkarı söz konusu olduğunda 'kaldırılmamalı' diye karar değiştirdiklerine tanık olundu.
  
      İddianamenin açıklanmasından hemen önce yapılan bu manevraların, -sözde Türk futbolunun çıkarları adı altında- ne denli kişişel korku ve mefaat barındırdığı, değişmez denilen yasaların değişmesi için yapılan tüm bu adımlardan sonra ''biz de zaten istemiyoruz'' diye yeni bir karar açıklayan malum kulüp başkanlarının daha öncesinde verdikleri demeçlerle nasıl bir çelişki içinde oldukları çok açık ortadadır.



Yıldırım Demirören

7 Eylül 2011

Şike soruşturması gündeme geldiğinde önce kupa iade edildi. Daha sonra Yıldırım Demirören Kulüpler Birliği Başkanı oldu. 58.maddenin değişmesi için imza toplandı. Yıldırım Demirören ''talimat değişmeli'' dedi.

8 Ekim 2011

"Türk futbolu için böyle bir değişiklikten yanaydım. Ancak 'Beşiktaş da şikeye karıştığı için talimatın değişmesini istiyor' şeklinde çok reaksiyon aldım. Beşiktaş'ın bu işte temiz olduğunu biliyorum ve buna leke gelmemesi için imzamı geri çektim. TFF kimin ne suçu varsa cezasını versin. Bu noktadan sonra şeriatın kestiği parmak acımaz. Beşiktaşlılık duruşu(!) bunu gerektirir." 


Nihat Özdemir

22 aralık 2011 

"Galatasaray'ın 58.maddenin değiştirilmesini istememesi normal. Demokrasilerde çoğunluğun dediği olur.Galatasaray'ın bu konuda bize destek vermesini bekliyoruz...58.madde değişmez ise Türk futbolu büyük zarar görür."

26 ocak 2012

"Biz Fenerbahçe kulübü olarak 58.maddenin tartışılmasını ve bu kurulun yapılmasını istemiyoruz. Fenerbahçenin gündemir bu kurulun gündemi ile ilgili değildir. Biz kendimizi biliyoruz ve kendimize inanıyoruz. Ne bugün yapılan kurulu gerekli görmüyor ne de herhangi bir kararla yarım puanımızın silinmesini kabul etmiyoruz. Biraz sonra oylanacak ilgili yönergenin de bugün yapılacak genel kurulun yapılmasını doğru bulmuyoruz."


Mehmet Ali Aydınlar

'58. madde değiştirilemez, bu sözümün altına imzamı atıyorum.'


ÜNAL AYSAL

Bu ateş üfleyerek sönmez, çözüm zamana yayılamaz.

12 temmuz 2011

''Göreve yeni başlamış olan TFF'nin ne denli ağır bir sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Kararların gecikirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Bilelim ki dünyanın saygın bir gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır. Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkması çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin Fedarasyon'umuza ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz.''

24 ekim 2011

''İlk günden beri görüşümde değişiklik olmadı.Bizim endişemiz Türk sporu ve buna bağlı olarak Galatasaray'ın zarar görmemesiydi. Eğer biz zamanında karar almaz, kendi tedibirlerimizi uygulamazsak dışarıdan bize müdahale olabilir dedik. O takdirde milli takım 4-5 sene oynayamaz, buna bağlı olarak Galatasaray'da oynayamaz dedik. Beni ilgilendiren tek kısım bu.''

15 Aralık 2011

''Şike konusunda hiçbir zikzak çizmedik. En başta çıktığımız nokta neyse bugün  o noktadayız. Tutumumuz da aynen devam etmektedir. Galatasaray'ın haysiyetini, Galatasaraylılar adına ayakta tutmak için duruşmuz son derece sert, yerine göre dostane yerine göre yumuşak ama istikametimiz aynıdır. Biz pusuladaki yönümüzü hiç değiştirmedik, bundan sonra da değiştirmeyeceğiz.''

26 ocak 2012

''Bugün getirilen bu önerge bizim duruşumuzun tam tersini yansıtmaktadır. Genel kurul'da hayır oyu kullanacağız.''



Genel Kurul Toplantısından Çıkan Sonuç: ÜNAL AYSAL




'P'opescu

1 yorum:

'G'heorghe Hagi dedi ki...

Yazıyı okuyup yorumlamayı düşündüğüm zaman, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa ettiği haberini aldım.

Senin de Mehmet Ali Aydınlar için kullandığın cümleye bakacak olursak; '58. madde değiştirilemez, bu sözümün altına imzamı atıyorum.' bu kararı algılamak tamamen yanlılıktan arınamamakla alakalı olduğu açıktır.
Evet, 58. madde böyle bir süreçte değiştirilemez. Zaten toplantıdan da bu karar çıkmış, akıl sağlığı yerinde olan herkesin de düşüncesi bu yönde olmuştur. Yani aslında Mehmet Ali Aydınlar bu sürecin başından beri ilk kez doğru bir karar alabilecekken istifasını sunmuştur.
Çünkü artık tüm çabalarına rağmen fenerbahçeyi kurtarabileceği bir durum kalmamıştır. Bunu anladığı an istifasını sunmuştur.

Aslına bakılırsa ben, Mehmet Ali Aydınlar'a acıyorum.
Başta belirtmek isterim, fenerbahçeli Mehmet Ali Aydınlar'ın böyle bir göreve getirildiği zamanda Fenerbahçenin tüm pisliklerinin ortaya dökülmesi, kendisi adına büyük talihsizlik gerçekten.
Bu sebepten ötürü, önce çocukluğundan beri talihsizliği olan fenerbahçeliliği, ardından ikinci talihsizliği böyle bir dönemde göreve getirilmesi sebebiyle kendisine acıyorum.

Bahanelerinden birinin kendisine edilen hakaretler olması aslında oturup düşünmesini gerektiren bir durumdur. Gariptir halbuki bu kadar yanlı ve fenerbahçe lehine davranışlar sergilese de onlara bile yaranamamıştır.

Yapılan toplantıda Ali Koç'un gözlerinin içine bakarak söylediği "Fenerbahçe için ön yargım varmış.. Bu söz bana söyleniyor.. Sevgili Ali Koç yukarıda Allah var. Bir de bunu ben yapacağım? Yıllarca bu kulübe hizmet etmiş biri mi yapacak?" dediğinde haline acımıştım. Sonuçta bizler de taraftarız. Bizler de tarafız... Zor olsa gerek. Hem de çok... Bu sebeple bu sürecin daha en başında bırakmalıydı zaten.

Toplantı sonrası "Ben Aziz Yıldırım, Ali Koç, Yıldırım Demirören istiyor diye istifa etmem. Bütün bu olayların sebebi Yıldırım Demirören. Bana ‘Her şey tamam’ dedi, çıktı genel kurulda da ‘Güven tazele’ dedi." diyen Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa haberini öğrenince, yazının başlığını bir kere daha okuyup gülümsedim 'P'opescu.

Daha birçok bir şöyle bir böyle denen açıklamalar vardır illaki. Ancak yeterince güzel özetlenmiş durum.

Yine ertelenecek. Yeniden ertelenecek. Ama sonuçtan kimse kaçamayacak!..

'G'heorghe Hagi